Wat levert het ouders op om mee te doen?
Ouders krijgen op een aansprekende manier uitleg over de werking van het brein en advies over hoe om te gaan met emotionele buien (boosheid) van hun peuter of kleuter.
Hoeveel tijd kost het?
In invullen van de vragenlijst (voor en na het onderzoek) kost ongeveer 20 minuten per keer. Het bekijken van de vijf filmpjes of lezen van de informatie kost 30 tot 45 minuten.
Zijn er kosten aan verbonden?
Aan het onderzoek en de interventie zijn geen kosten verbonden.
Wat is het doel van het onderzoek?
Met dit onderzoek willen we ontdekken in hoeverre Url&Uk ouders en kinderen kan helpen en willen we meer zicht krijgen op het ontstaan van gedragsproblemen bij jonge kinderen.
Zijn de gegevens van ouders zichtbaar?
Nee je doet anoniem mee aan het onderzoek. Je informatie komt niet bij het CJG en heeft geen invloed op het traject binnen het CJG. Als je dat wilt kun je bij de onderzoeks wel de resultaten van je eigen vragenlijsten opvragen.
Komt het Url&Uk in plaats van andere hulp of advies van het CJG?
Nee, de interventie staat los van de reguliere hulp vanuit het CJG. Dit kan betekenen dat je ouders naast het onderzoek ook zelf hulp en advies geeft of doorverwijst naar een andere organisatie.
Eric Stoevenbelt werkt als GZ psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij Jeugd GGZ in Deventer en Apeldoorn.
Bernadette Aaldering werkt als psychodiagnostisch werkende in opleiding tot psycholoog bij Jeugd GGZ in Zutphen en Deventer.
Hedwig van Bakel is bijzonder hoogleraar infant mental health en werkt als universitair hoofddocent en onderzoeker bij de Universiteit van Tilburg.