Wij zijn heel blij dat jullie mee willen werken aan het onderzoek. Op deze pagina houden we jullie op de hoogte over de voortgang van het onderzoek en kun je nog een keer nalezen wat we precies van jullie verwachten.

 

We vragen jullie vanaf nu om alle ouders met een kind van 2 tot en met 6 jaar uitnodigt om deel te nemen aan het onderzoek door hen een flyer te geven. Ook wanneer ze op dit moment geen (moeite met de) gedragsproblemen van hun peuter of kleuter ervaren.

Procedure

De ouders die zich via de internetpagina www.urlenuk.nl aanmelden door hun naam en telefoonnummer achter te laten worden gebeld. Ze krijgen vervolgens een toestemmingsformulier opgestuurd en na het terugsturen daarvan start het onderzoek. Ze krijgen dan een vragenlijst opgestuurd. De helft van de ouders krijgt vervolgens de filmpjes van Url&Uk te zien, de andere helft krijgt schriftelijke informatie (factsheets Tripple P). Een deel van de ouders vragen we vier weken te wachten voor ze kunnen deelnemen. Deelname aan dit onderzoek is volledig vrijwillig. Alle informatie zal strikt vertrouwelijk behandeld worden.

Instructie

Bij het geven van de flyer kun je tegen ouders het volgende zeggen: “… Wij werken vanuit het CJG mee aan een onderzoek naar de interventie Url&Uk. Dit is een kort online programma dat ouders uitleg geeft over emoties. Bijvoorbeeld waarom peuters en kleuters vaak boos en dwars zijn en hoe je hier als ouder op een goede manier mee om kunt gaan. Het doel van het onderzoek is om te kijken in hoeverre Url&Uk ouders en kinderen kan helpen. We geven alle ouders deze flyer mee, u kiest vervolgens zelf of u zich aanmeldt. Op www.urlenuk.nl kunt u meer lezen over het onderzoek en de interventie. U kunt zich daar ook aanmelden. Deelname is gratis en vanzelfsprekend volledig vrijwillig.”

Veel gestelde vragen

Onderstaande veel gestelde vragen kunnen je mogelijk helpen als ouders vragen hebben. Mocht de vraag van ouders er niet bij staan of mocht je zelf nog andere vragen hebben bel of mail ons dan gerust.

 

Wat levert het ouders op om mee te doen?

Ouders krijgen op een aansprekende manier uitleg over de werking van het brein en advies over hoe om te gaan met emotionele buien (boosheid) van hun peuter of kleuter.

 

Hoeveel tijd kost het?

In invullen van de vragenlijst (voor en na het onderzoek) kost ongeveer 20 minuten per keer. Het bekijken van de vijf filmpjes of lezen van de informatie kost 30 tot 45 minuten.

 

Zijn er kosten aan verbonden?

Aan het onderzoek en de interventie zijn geen kosten verbonden.

 

Wat is het doel van het onderzoek?

Met dit onderzoek willen we ontdekken in hoeverre Url&Uk ouders en kinderen kan helpen en willen we meer zicht krijgen op het ontstaan van gedragsproblemen bij jonge kinderen.

 

Zijn de gegevens van ouders zichtbaar?

Nee je doet anoniem mee aan het onderzoek. Je informatie komt niet bij het CJG en heeft geen invloed op het traject binnen het CJG. Als je dat wilt kun je bij de onderzoeks wel de resultaten van je eigen vragenlijsten opvragen.

 

Komt het Url&Uk in plaats van andere hulp of advies van het CJG?

Nee, de interventie staat los van de reguliere hulp vanuit het CJG. Dit kan betekenen dat je ouders naast het onderzoek ook zelf hulp en advies geeft of doorverwijst naar een andere organisatie.

Onderzoekers

Mocht je vragen of opmerkingen hebben neem dan gerust contact met ons op. Dat kan via onderstaande mailadressen of telefonisch via 0624348943. Het onderzoek is een samenwerking tussen Jeugd GGZ, Impluz, Universiteit Tilburg, Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn en GGD IJsselland.

EST

Eric Stoevenbelt werkt als GZ psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij Jeugd GGZ in Deventer en Apeldoorn.

Eric Stoevenbelt

teambagjpg

Bernadette Aaldering werkt als psychodiagnostisch werkende in opleiding tot psycholoog bij Jeugd GGZ in Zutphen en Deventer.

Bernadette Aaldering

teamhedwig

Hedwig van Bakel is bijzonder hoogleraar infant mental health en werkt als universitair hoofddocent en onderzoeker bij de Universiteit van Tilburg.

Hedwig van Bakel