Template Home2
Onderzoek naar het effect van Url&Uk, een kortdurende online interventie voor ouders gericht op verminderen van gedragsproblemen van peuters en kleuters van twee tot en met zes jaar.
Url&Uk, gedragsproblemen, competentie, ouders, kinderen, peuters, kleuters, driftbuien, emotieregulatie, peuterpubbertijd, boos, opstandig
16762
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16762,bridge-core-2.4.7,qode-quick-links-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-16902

Url&Uk is een kort online programma dat je helpt om je kind beter te leren omgaan met emoties en uitleg geeft over woedebuien en opstandig gedrag. 

Er doet een grote groep ouders mee aan het onderzoek. Door mee te doen werk je mee aan een onderzoek waarin we kijken hoe Url&Uk ouders en kinderen kan helpen.

Meedoen

Wanneer je besluit mee te doen met het onderzoek dan krijgt je gratis toegang tot de online omgeving van Url&Uk. Het programma geeft je inzicht in hoe het brein van kinderen werkt en groeit. Je wordt geholpen om je kind te ondersteunen en te stimuleren op een manier die de relatie met je kind versterkt. Het programma geeft praktische tips hoe om te gaan met opstandige en driftige gedrag van je kind. De helft van de ouders die meedoen aan het onderzoek krijgen de informatie in schritelijke vorm te lezen, de andere helft krijgt de informatie te zien in korte filmfragmenten. We vragen een deel van de ouders vier weken te wachten voor ze kunnen deelnemen.

Heb je een kind tussen de 2 en 6 jaar oud dan hebben we je hulp hard nodig. Ook als je geen grote zorgen hebt over het gedrag van je zoon of dochter dan nodigen we je van harte uit om mee te doen met het onderzoek.

Procedure

Na aanmelding nemen wij telefonisch contact met je op om de praktische kant van het onderzoek te bespreken en eventuele vragen te beantwoorden. Deelname aan dit onderzoek is volledig vrijwillig. Alle informatie zal strikt vertrouwelijk behandeld worden. Het onderzoek vindt plaats in de volgende stappen.

Vragenlijst vooraf

Na ons telefoongesprek vragen wij je online een vragenlijst in te vullen over de opvoeding, het gedrag van je kind en de emoties van jezelf en je kind. Het invullen van deze vragenlijst kost ongeveer 20 minuten.

Het programma

Je krijgt toegang tot het online programma (videofragmenten of schriftelijke informatie). Het programma bestaat uit vijf delen en duurt in totaal ongeveer 50 minuten. Je krijgt een persoonlijke code en kunt het programma op je eigen tijd en in je eigen tempo doen (hoeft niet in één keer). Een deel van de ouders vragen we om vier weken te wachten voor ze deelnemen.

Vragenlijst achteraf

Vier weken nadat je het programma hebt doorlopen ontvangt je opnieuw een vragenlijst. Deze is vergelijkbaar met de eerste vragenlijst en bevat daarnaast een aantal aanvullende vragen. Naast het effect van Url&Uk zijn we ook benieuw naar je ervaring met het programma en je suggesties voor verbetering.

Onderzoekers

Het onderzoek is een samenwerking tussen Jeugd GGZ, Impluz, Universiteit Tilburg, Centrum voor Jeugd en Gezin Apeldoorn en GGD IJsselland. De onderstaande onderzoekers voeren het onderzoek uit. Neem gerust contact met hen op.

EST

Eric Stoevenbelt werkt als GZ psycholoog in opleiding tot klinisch psycholoog bij Jeugd GGZ in Deventer en Apeldoorn.

Eric Stoevenbelt

teambagjpg

Bernadette Aaldering werkt als psychodiagnostisch werkende in opleiding tot psycholoog bij Jeugd GGZ in Zutphen en Deventer.

Bernadette Aaldering

teamhedwig

Hedwig van Bakel is bijzonder hoogleraar infant mental health en werkt als universitair hoofddocent en onderzoeker bij de Universiteit van Tilburg.

Hedwig van Bakel

Aanmelden

Om je aan te melden vul je hieronder je gegevens in of stuur een email naar info@urlenuk.nl. We nemen dan contact met je op om te zorgen dat je toegang krijgt tot Url&Uk.

[caldera_form id=”CF58df89a62e260″]